
ולביואתיקה הקונגרס העולמי ה-24 למשפט רפואי
2-5 בספטמבר 2018, דן תל אביב

מרצי הכנס

פרופ' מיכאל אשלי שטיין (PhD, JD) - לימודי מוגבלות
מנהל התכנית למוגבלות בפקולטה למשפטים באוניברסיטת הרווארד
מיכאל שטיין מחזיק בתואר משולב במשפטים מטעם אוניברסיטת הרווארד ותואר פרופסור מאוניברסיטת קמברידג'. מייסד שותף של תכנית ללימודי מוגבלות באוניברסיטת הרווארד. בנוסף, הוא פרופסור מן החוץ בפקולטה למשפטים באוניברסיטת פרטוריה, במרכז לזכויות אדם, בעברו תפקד כפרופסור בפקולטה למשפטים ע"ש וויליאם ומרי, וירג'יניה. מיכאל שטיין הוא מומחה בינלאומי מוביל בתחומו, לוקח חלק בהכנת כנס האו"ם לזכויותיהם של אנשים בעלי מוגבלויות, עובד עם ארגונים למען אנשים בעלי מוגבלויות בכל רחבי העולם, מייעץ באופן קבוע לממשלות ביחס למדיניות וחקיקה בנוגע לאנשים בעלי מוגבלויות, ומייעץ למספר גופים באו"ם.
תחומי העניין המרכזיים שלו הם: זכויות אדם, דיני עבודה: אפליית עובדים, דינים הנוגעים לאנשים בעלי מוגבלויות, משפט בינלאומי: התפתחות המשפט הבינלאומי.

ד"ר חן קוגל (MD) -
רפואה משפטית
ראש המרכז הלאומי לרפואה משפטית, ישראל
ד"ר חן קוגל סיים לימודי רפואה ב-1986 בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת בן גוריון בנגב. עם סיום לימודיו שירת בחיל הרפואה ובהמשך התמחה ברפואה משפטית.
משנת 1991 עבד ד"ר קוגל במרכז הלאומי לרפואה משפטית. בשנת 2005 הוא פרש מתפקידו והקים מכון פרטי, ראשון מסוגו, לשירותי רפואה משפטית.
במסגרת עבודתו במכון לרפואה משפטית ובהמשך כמנהל מכון פרטי, נתן קוגל פעמים רבות עדות מומחה במשפטים שבהם נדרשה בדיקה פתולוגית. בשנת 2013 מונה למנהל המרכז הלאומי לרפואה משפטית.
לצד עבודתו כפתולוג, ד"ר קוגל מלמד בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב ובפקולטה למשפטים שלה ושל אוניברסיטת בר אילן.

ד"ר אנטוניו קרנס (MB, BCh, BAO, FRCPsych) - פסיכיאטריה משפטית
יועץ לפסיכיאטריה משפטית, דבלין
ד"ר אנטוניו קרנס הוא יועץ לפסיכיאטריה משפטית במרכז לשירותי רפואת הנפש, בדונדרום- ביה"ח המרכזי לחולי נפש, דבלין.
תחומי מומחיותו כוללים: פסיכיאטריה משפטית, ניהול והערכת סיכונים, אוטיזם- תסמונת אספרגר ועבירות פליליות, שירותים משפטיים ואנשים בעלי מוגבלויות בלמידה.
ד"ר קרנס מומחה ותיק במתן וכתיבת חוות דעת לבתי המשפט.

פרופ' טרי ואנסויולט (LL.B, LL.M) - מקצועות הבריאות, משפט ואתיקה
הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת אנטרופן, בלגיה
פרופ' טרי ואנסויולט למד משפטים באוניברסיטת אנטרופן. עבודת הדוקטורט של טרי עסקה 'באחריות האזרחית של ביה"ח והרופאים', אוניברסיטת אנטרופן, 1991. עבודת הדוקטורט שלו זיכתה אותו בפרס פרנרד קולין היוקרתי ב-1992 במקביל לקבלת פרס מועצת המחקר של אנטרופן. בתור הפרופסור הראשון למשפט רפואי הוא מונה ב-2011 להיות חבר האקדמיה המלכותית לרפואה של בלגיה. פרופ' טרי ואנסויולט מלמד בפקולטה למשפטים באוניברסיטת אנטרופן, מחקרו מתמקד בדיני בריאות, זכויות מטופלים ובריאות הנפש. פרופ' טרי מתמחה בתחום רשלנות רפואית ומייצג בתי חולים, רופאים ומטופלים בבתי משפט.
לא ברור איזה תארים יש לו למרות שזה ברור מהפירוט שהוא פרופ' יחד עם זאת, כדאי לעדכן זאת בפירוט באנגלית גם. אני הוספתי את התארים.

ד"ר סמואל טוביאס (MD)- רפואה הומניטרית
סגן ראש מחלקת נוירוכירורגיה, המרכז הרפואי לגליל מערבי
ד"ר סמואל טוביאס, מנתח נוירוכירורגי וסגן ראש מחלקת נוירוכירורגיה במרכז הרפואי לגליל מערבי. ד"ר טוביאס ידוע בתקשורת ובמדיה בשל הסיוע הרפואי ההומניטרי לפליטים סורים שנכנסו לישראל לשם קבלת סיוע רפואי. "אני חושב שאין דבר יפה יותר מאשר לתת למישהו את ההזדמנות לחיות. הערך כאן הוא אנושיות. להיות אנושי משמעו להשים את האחר לפניך בלי קשר לדת, גזע או אמונה".

פרופ' אברהם שטינברג (MD) - אתיקה רפואית בראי היהדות
רב, פרופסור לרפואה
פרופסור שטינברג הוא מומחה לנוירולוגית ילדים במרכז הרפואי שערי צדק ובבית החולים ביקור חולים בירושלים ולימד אתיקה רפואית בבית הספר לרפואה באוניברסיטה העברית והדסה. פרופ' שטינברג הינו המייסד והעורך הראשי של כתב העת "אסיא"- מאמרים, תמציות וסקירות בענייני הלכה ואתיקה רפואית.
נוסף על כך, הוא ייסד וכיהן כיו"ר המרכז לאתיקה רפואית בבית הספר לרפואה באוניברסיטה העברית והדסה.
פרופ' שטינברג כיהן כיו"ר מספר ועידות בינלאומיות בנושאים ביו-אתיים, כולל בוועדה הישראלית להשתלות מתורמים חיים, הועדה המייעצת למשרד הבריאות בעניין חוק החולה הנוטה למות וכן, היה ראש הפורום הארצי לתרומות איברים בישראל. בנוסף הוא כיהן כיו"ר משותף של המועצה הלאומית לביו-אתיקה רפואית במשרד הבריאות.
שטינברג שימש כיועץ לענייני אתיקה רפואית לכנסת ולרבנות הראשית.

עו"ד דניאל רז (LLM, LLB)- זכויותיהם של מוגבלים נפשית
ממונה ארצי, סיוע משפטי, משרד המשפטים, ישראל
דניאל רז הוא ממונה ארצי בסיוע המשפטי של משרד המשפטים. בעברו היה ממונה מחוזי במחוזות תל אביב וירושלים. הוא עורך דין לתחום דיני משפחה וצעירים במשרד המשפטים ובנוסף, עובד כעורך דין פרטי בתחומים דיני משפחה ומשפט אזרחי.
הוא מרצה במרכז האקדמי פרס לדיני בריאות הנפש והיה ראש הקליניקות המשפטיות של הסיוע המשפטי במכללה למהל המסלול האקדמי ובמרכז האקדמי פרס. כיום, הוא חבר ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין בישראל.

ד"ר ריצ'רד וילבור (MD, JD) – בטיחות מטופלים וחקיקה
יו"ר הועד המנהל של ארגון הבריאות האמריקאי (AMF), ארה"ב
סמנכ"ל בכיר אמירטוס, המועצה לאיגוד מקצועות הרפואה; לשעבר מזכיר המועצה ללימודי המשך ברפואה; נשיא לשעבר של המכללה האמריקאית לרפואה בכירה.

ד"ר ריצ'רד קלי (MD, JD, MPH)- רפואה ציבורית, משפט ואתיקה
פרופסור קליני חבר, אוניברסיטת קליפורניה, סן פרנסיסקו, ארה"ב
ריצ'רד קלי הוא רופא ועורך דין בוגר הרווארד, סטנפורד ואוניברסיטת קליפורניה.
ד"ר קלי הוא בעל ניסיון מעל ל-15 שנים בתחום הלב והחזה וכן רופא מרדים. ד"ר קלי הוא בעל ניסיון קליני נרחב ומלמד בביה"ח, קבוצות פרטיות ומטופלים במרפאות החוץ. ד"ר קלי הינו פרופסור חבר המלמד את תורת ההרדמה למתמחים לרפואה באוניברסיטת קליפורניה.
ד"ר קלי מרצה לאומי ובינלאומי בנושאים של מדיניות בתחום הבריאות, אתיקה ומקצועיות. ד"ר קלי הוא בעל הבנה מקיפה בביצוע הרדמה. בעל הבנה משפטית בנושא רשלנות רפואית; ובהתפתחות החקיקה האזרחית.

ד"ר לרפואה, ג'וליאן יוזס (MD) - דמנציה, זקנה, משפט
ואתיקה
פרופ' לפסיכיאטריה לגיל זקנה מטעם רייס-המרכז לחקר הבריאות של מבוגרים, אוניברסיטת בריסטול, בריטניה.
פרופ' ג'וליאן יוזס הוא מומחה בינלאומי ראשון בתחומו שהוכרז כפרופסור לפסיכיאטריה לגיל זקנה בשיתוף הפעולה שבין המרכז לחקר הבריאות של מבוגרים, קרן הנאמנות של ארגון שירותי הרפואה בבית החולים המלכותי המאוחד בבת' לבין אוניברסיטת בריסטול. מחקריו מתמקדים בדמנציה, טיפול בסוף החיים וקבלת החלטות.

ד"ר מיטל סגל-רייך (PhD) - ייצוג זקנים
ממונה ארצית תחום ייצוג זקנים, הנהלת האגף לסיוע משפטי, משרד המשפטים, ישראל
מיטל סגל רייך היא הממונה הארצית באגף לסיוע משפטי במשרד המשפטים בתחום ייצוג זקנים וייצוג בגירים על פי חוק הכשרות המשפטית. עבודת הדוקטורט של מיטל עסקה באתיקה מקצועית בייצוג משפטי של לקוחות זקנים. עבודת הדוקטורט זיכתה את מיטל בפרס עבודת המחקר המצטיינת לשנת 2014 של האגודה הישראלית לגרונטולוגיה. מיטל כתבה את הפוסט-דוקטורט שלה באוניברסיטת בר אילן.
מעבר לתפקידיה במשרד המשפטים ובאוניברסיטת בר-אילן, מרצה בחוג לגרונטולוגיה באוניברסיטת חיפה, ופרסמה מספר מאמרים בתחום ייצוג זקנים ואפוטרופסות.

ד"ר סיריל וכט (MD) - פתולוגיה משפטית
סיריל הריסון וכט הוא פתולוג משפטי אמריקאי. הוא ייעץ במספר רב של תיקים בעלי חשיבות גבוה אבל מוכר בעיקר בשל ביקורתו על ועדת וורן לגילוי הסיבות לרציחתו של ג'ון פ.קנדי.
בעברו היה הנשיא של האקדמיה האמריקאית לרפואה מדעית ושל המכללה האמריקאית לרפואה משפטית. לאחרונה, הוא מנהל קרן הנאמנות של הועד האמריקאי לרפואה משפטית.
שירת כמפקח המחוז וכחוקר מקרי המוות של מחוז אלגני, פיטסבורג, אנגליה.

ד"ר וויליאם הינט , מוסמך בבריאות הציבור (MD, JD, DABU, FCLM) - דיני בריאות
נשיא הקולג' האמריקאי לרפואה משפטית, יועץ רפואי משפטי, ארה"ב
וויליאם הינט הוא שותף במשרד עו"ד לייעוץ משפטי רפואי באנדרסון, דרום קרוליינה. התמחותו הינה במתן חוות דעת לבתי משפט, ברשלנות רפואית, מרמה וניצול ובדיני הרפואה הכלליים. היה יועץ חיצוני לקולג' האמריקאי לרפואה משפטית ויו"ר ועדת האתיקה של הקולג'. וויליאם משמש כעמית בית משפט בענייני חקיקה והנחיות בשם ארגון הרופאים ובנוסף, הינו מומחה מטעם בית משפט בביקורת על רופאים עמיתים. הוא ייצג למעלה מ-200 רופאים במשפטים מינהליים, אזרחיים ופליליים.

פרופ' נדב דוידוביץ' (MD, MPH, PhD) - ניהול מערכות בריאות
מחלקת ניהול מערכות בריאות, אוניברסיטת בן גוריון
נדב דוידוביץ' הוא רופא מומחה בבריאות הציבור והיסטוריון של רפואה ובריאות הציבור. הוא פרופ' מן המניין במחלקה לניהול מערכות בריאות בשלוחה למשפט ציבורי בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון בנגב. בנוסף, הוא ראש המרכז לחקר מדיניות הבריאות בנגב.
תחומי העניין העיקריים שלו הם: מדיניות בריאות וסביבה, בריאות והגירה, מדיניות חיסונים ועמידות לחיסונים, אתיקה של בריאות הציבור, אפידמולוגיה ומניעתה, היבטים היסטוריים וסביבתיים של רפואה אלטרנטיבית בארה"ב ובישראל.
פרופ' דוידוביץ' הוא ראש איגוד הרופאים לבריאות הציבור וכן חוקר נלווה במרכז להיסטוריה ואתיקה של בריאות הציבור באוניברסיטת קולומביה, ניו-יורק וכן, בבית הספר לבריאות של אוניברסיטת אילינוי, שיקגו.

פרופ' ורדית ריספלר-חיים (PhD, MA) - משפט ואתיקה רפואית בראי האיסלאם
חוג לספרות ותרבות ערבית, אוניברסיטת חיפה, חיפה, ישראל
פרופסור ורדית ריספלר-חיים יש תואר שני בתרבות ערבית מאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר דוקטורט בלימודי המזרח מאוניברסיטת ברקלי בקליפורניה.
פרופסור ורדית מלמדת אתיקה רפואית, רפואה ומשפט בראי האסלאם. פרופ' ורדית מלמדת באוניברסיטה חיפה ומשמשת כיועצת למשרד החינוך. לעיתים, היא מארגנת ועידות לימודיות בנושאי רפואה ואתיקה.

פרופ' ברנה ארדה (MD, MedSpec, PhD)- אתיקה רפואית
הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת אנקרה, טורקיה
ד"ר ארדה למדה רפואה בין השנים 1981- 1987 בבית הספר לרפואה באוניברסיטת אנקרה. בשנת 1987 היא זכתה להיכנס למחלקת האתיקה הרפואית בפקולטה לרפואה לאחר שעברה בחינת מומחיות רפואית. את התואר 'ד"ר למדעים' קיבלה לאחר שסיימה תואר מומחה לרפואה בשנת 1990 וכן, בשנת 1993, סיימה את הדוקטורט שלה באותו נושא. באותה שנה היא התקבלה להיות פרופסור חבר במחלקה לאתיקה רפואית בבית הספר לרפואה באוניברסיטת אנקרה ובשנת 1999 הפכה להיות פרופסור מן המניין.
באוגוסט 2010 היא נבחרה להיות סגנית נשיא הארגון העולמי למשפט רפואי ומשנת 2006 היא חברה בחבר הנאמנים של הארגון.
מעבר להרצאותיה בתחום האתיקה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת אנקרה היא מרצה בפקולטות נוספות באוניברסיטה בנושאים 'אתיקה רפואית וההיסטוריה של אתיקה', ' מדע האתיקה וההיסטוריה של מדעים', 'ביו-אתיקה ונשים'.

ד"ר רוי ברן (MD) - נוירולוגיה, משפט ואתיקה
בית הספר לרפואה, אוניברסיטת גריפית', אוסטרליה
ד"ר רוי ברן הוא רופא מייעץ לנוירולוגיה ושינה, מתמקד בחקר האפילפסיה וחבר במספר גופים מקצועיים בתחום זה. ד"ר ברן הוא נשיא המכללה האוסטרלית למשפט רפואי, חבר הארגון האוסטרלי משפט רפואי ואתיקה, ועורך ראשי של כתב העת הבינלאומי רפואה ומשפט.
לאורך הקריירה הרפואית שלו הוא לקח חלק ב-280 ניירות עמדה, מכתבים ופרקים לספרים. ערך וכתב 15 ספרים. כמו-כן, היה חבר מערכת של מספר כתבי עת מקומיים ובינלאומיים.

פרופ' ג'פרי קאהן (PhD)
מוסמך בבריאות הציבור (MPH) - ביו-אתיקה
מנהל המרכז לביו-אתיקה ע"ש ג'ון הופקינס ברמן.
פרופ' קאהן עובד בתחומים שונים של ביו-אתיקה: חקר ההתנגשויות שבין אתיקה לרפואה ובין אתיקה למדיניות מדעית, לרבות מחקר אתי בנוגע לבעלי חיים ובני אדם, רפואה ציבורית ונושאים אתיים שמתעוררים לאור התפתחויות בתחום הטכנולוגיה הביו-רפואית.
פרופ' קאהן השתתף במספר רב של פאנלים מייעצים, מדיניים ופדרליים. לאחרונה, הוא משמש כיו"ר האקדמיה הארצית למדע, הנדסה ורפואה, חבר ועד לקביעת מדיניות רפואית מדעית במחלקת בריאות ורפואה באקדמיה, היה יו"ר בוועדה לחקר השימוש בשימפנזות לצרכי מחקר התנהגותי וביו-רפואי (2011); חבר בוועדה לקביעת כללים והנחיות אתיים בנוגע לתקני בריאות ראויים לטיסות ממושכות וחקר החלל, באקדמיה (2014); חבר בוועדה לתמורות אתיות, חברתיות ובמדיניות של טכניקות לשינוי מיטוכונדריאליות (2016); בעבר שימש כחבר הוועדה המייעצת לשחלוף DNA במרכז הארצי לבריאות (NIH). בנוסף לתפקידיו כמייסד וחבר ועדות, פרופ' קאהן הוא חבר האקדמיה הארצית לרפואה ועמית במרכז היסטינגס. בנוסף, הוא ייסד את ארגון מנהלי תוכניות ביו-אתיות.

ד"ר שגית מור (LL.M, LL.B, J.S.D) - לימודי מוגבלות
ראש התכנית לתואר שני במשפט ובריאות
ד"ר שגית מור היא ראש התכנית לתואר שני במשפט ובריאות באוניברסיטת חיפה. חברת הוועדה המייעצת לנציבות שוויון זכויות לאנשים בעלי מוגבלויות. חברת הועדה לשינוי ההנחיות בדבר טיפול באנשים אינטרסקס במשרד הבריאות. ד"ר שגית מור היא המקימה והמנהלת במשותף של קבוצת מחקר בנושא ביקורת מוגבלות ומשפט במסגרת האגודה למשפט וחברה ובנוסף, היא המקימה והמנהלת במשותף של הפורום הישראלי ללימודי מוגבלות.
בשנת 2007 היא זוכת הפרס השנתי ע"ש ג'וליאן מייזי על עבודת הדוקטורט המצטיינת לשנת 2007 מטעם האגודה ללימודי משפט, תרבות ואנושיות.
תחומי העניין העיקריים שלה הם: לימודי מוגבלות, מוגבלות ומשפט, משפט ושינוי חברתי, משפט וחברה, משפט, בריאות וביו-אתיקה, דיני נזיקין.

ד"ר לואיס ראוונל צפדה (MD) - רפואה משפטית
המעבדה לרפואה משפטית, אוניברסיטת צ'ילה, צ'ילה
ד"ר צפדה עבד כרופא מרפאה משנת 1990 והתמחה בתחום הרפואה המשפטית משנת 1994 כשהחל לעבוד במכון לשירותי רפואה משפטית של צ'ילה ועד לשנת 2004. במהלך עבודתו, שילב מספר תחומים ברפואה משפטית (טכנולוגיה, טוקסיקולוגיה, היסטולוגיה וקליניקה משפטית, סקסולוגיה, הערכת פציעות, הערכת נזק גופני ומוגבלות). בזכות הידע הרב שלו בתחום הרפואה המשפטית הוא נתן עדות מומחה בדיונים בבתי המשפט השונים: בית המשפט לעניינים פלילים, בית משפט אזרחי, בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין לעבודה.
התעניינותו התמידית בהתפתחויות מדעיות הובילה אותו להרצות ולייעץ לקונגרסים ארציים ובינלאומיים במדינות שונות.

פרופ' ורדית רביצקי

פרופ ' ורה לוסיה רפוסו (LL.B, LL.M) - מקצועות הבריאות, משפט ואתיקה
עוזרת משפטית בפקולטה למשפטים, אוניברסיטת קוימברה
פרופ' ורה לוסיה רפוסו היא מרצה בקורסים לזכויות אדם ולמשפט רפואי. ורה עבדה באנגולה במסגרת שיתוף הפעולה שבין אוניברסיטת קוימברה לבין הפקולטה למשפטים באוניברסיטת אגוסטינו נטו בלוואנדה, אנגולה. היא כתבה מספר מאמרים וספרים בנושא החוק הפלילי, משפט חוקתי ומשפט רפואי (הזכות לפיריון, המעמד המשפטי של העובר, צוואה בחיים, האוטונומיה של הפרט על גופו, רשלנות רפואית, בנק גנים).
תחומי העניין שלה הם: משפט רפואי, מדעי החיים, רשלנות רפואית, הזכות לפיריון, הזכות לפרטיות המידע הגנטי, שירותי רפואה, ביו-אתיקה, אחריות יצרן, משפט חוקתי, משפט פלילי, זכויות אדם, מעשה בעוולה.
אותה הערה כאמור לעיל

פרופ' יחיאל מיכאל בר-אילן (MD, MA)- רפואה הומניטרית וביו-אתיקה
פרופ' חבר, המחלקה לחינוך רפואי, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב, ישראל
מחקרו של פרופ' בר אילן עסק בביו-אתיקה, ביו-משפט ורפואה הומינטרית. תחומי העניין האישיים שלו הינם פסיכולוגיה של המוסר בהקשר של אתיקה מקצועית וביו אתיקה, היסטוריה חברתית של הרפואה כמו משפט ודת בייחוד ההלכה היהודית, חקר זכויות אדם ומשפט הומניטרי בינלאומי לאור השיח האתי העכשווי. פרופ' בר-אילן הוא מנהל אקדמי של היוזמה לביו-אתיקה ומשפט בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב וכותב מאמרים אקדמיים רבים בנושא.

דוד ברוך לאו- אתיקה רפואית בראי היהדות
הרב האשכנזי הראשי לישראל
דוד ברוך לאו הוא הרב האשכנזי הראשי לישראל. הוא פרס מאמרים בכתבי עת כמו 'תחומין'. בדומה לכך, הוא ערך את ספרו של אביו 'יחל ישראל'. בנוסף, הוא ערך ופרסם ספר לזכרו של סבו, הרב יצחק ידידיה פרנקל. בשנת 2008, הוא פרסם את ספרו 'משכיל לדוד' העוסק בענייני יוחסין, גיור, צבא ועוד.
ביום 24 ליוני 2013 הוא נבחר להיות הרב האשכנזי הראשון לישראל והרב הצעיר ביותר אי פעם שנבחר לתפקיד זה (היה בן 47 שנים).

ד"ר טל ברגמן- לוי (MD, Msc)- בריאות הנפש, משפט ואתיקה
ראש האגף לבריאות הנפש, משרד הבריאות, ישראל
ד"ר טל ברגמן-לוי בוגרת לימודי רפואה בפקולטה לרפואה ע"ש רפפורט בטכניון. היא סיימה התמחות בפסיכיאטריה של המבוגר במרכז לבריאות הנפש 'גהה'. שימשה כרופאה בכירה במרכז לבריאות הנפש באר יעקב, במסגרתו קידמה את תחום הפסיכיאטריה המשפטית והקימה את היחידה האמבולטורית לפסיכיאטריה משפטית. בהמשך, היא ניהלה את המחלקה לפסיכיאטריה משפטית בחטיבה לביטחון המרבי במרכז לבריאות הנפש "שער מנשה".
להוסיף גם לאנגלית יש לה שם נוסף או שזה כבר לא עדכני?
כנס משפט רפואי, אתיקה רפואית ורפואה משפטית
2-5 ספטמבר 2018, מלון דן, תל אביב www.wcml2018.com
המיזם לביואתיקה ולמשפט, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב. www.bioethics.center
הקונגרס השנתי של הארגון העולמי למשפט רפואי
www.thewaml.com